Следвайте ни

Обявиха го: Джо Байдън официално е новият президент на САЩ

viber icon

Комитета по инаугурация в Конгреса призна победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ и това го превръща официално в новия американски президент.

Това решение потвърждава и загубата на Доналд Тръмп.

Рой Блънт, председател на Съвместния комитет на Конгреса за инаугурацията на президента на САЩ, призна победата на Джо Байдън на президентските избори на 3 ноември, се посочва в писмено изявление, публикувано в понеделник от републиканския сенатор.

Неговата комисия включва представители от двете камари на законодателния орган, които отговарят за планирането и провеждането на церемонията по встъпването в длъжност на държавния глава.

"Със завършването на изборния процес планирането за встъпване в длъжност на бъдещия президент в Капитолия трябва да продължи. Като председател на Съвместния комитет по инаугурация на Конгреса ще работя с избрания президент Джо Байдън и неговата комисия по встъпването в длъжност с цел планиране на церемонията по встъпването в длъжност на 20 януари", написа Блънт, след като Избирателна колегия гласува за новия президент на САЩ, пише Вести бг.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?