Следвайте ни

Обезлюдяващ остров си търси нови обитатели ВИДЕО

viber icon

Остров Рум, на близо 50 км от брега на Шотландия, отваря врати за онези, интересуващи се от присъединяване към сегашното му население от около 30 души, пише pochivkablitz.bg.

Търсят се хора, които да наемат един от четирите му еко домове, които в момента се изграждат.

Според британския вестник Metro тези, които имат търговски или бизнес умения и биха били от полза за диверсифициране на местната икономика, се насърчават да кандидатстват.

"Имаме население от около 32 души, включително шест деца", казва Лесли Уат, която живее на острова."Само с едно дете в детска градина и две в основното ни училище, се нуждаем от повече семейства, за да запълним образователните институции и да осигурим следващото поколение островитяни," посочва още тя. Освен жилище, новите обитатели ще получат и шанс за живот в едно от най-идиличните места на Земята.Островът е дълъг 12 км национален природен резерват, в който човек може да наблюдава диви кози, елени и белоопашати орли.

Що се отнася до тези, които търсят нова работа след преместването, на уебсайта на острова се обяснява, че има работни места в сферите Грижа за деца, Производство на храни, Поддръжка на къщи, Отглеждане или ловене на риба, както и Морски и планински туризъм.

Важно е да се отбележи, че и четирите домове, в които ще бъдат настанени бъдещите обитатели на острова, са построени доста близо един до друг, така че е от ключово значение да се разбирате със съседите си и да нямате против целият град да вечеря у вас.

Крайният срок за кандидатстване е 28 август 2020 г. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?