Следвайте ни

Обама, Буш и Клинтън се ваксинират срещу коронавирус пред тв камери

viber icon

Бившите президенти на Съединените щати, Барак Обама, Джордж Уокър Буш и Бил Клинтън, ще станат пионери като се ваксинират първи срещу COVID-19 пред очите на милиони телевизионни зрители. 

Целта на инициативата е да вдъхнат увереност на американците, че ваксината е безопасна, информира БНР.

„Преди няколко седмици президентът Буш ме помоли да уведомя д-р Фаучи и д-р Биркс, че когато настъпи времето, той иска да направи каквото може, за да помогне на своите съграждани да се ваксинират”, заяви пред CNN шефът на кабинета на Джордж Буш  - младши Фреди Форд.

Подобно желание изразиха Барак Обама и Бил Клинтън.

По време на интервю за SiriusXM, излъчено в четвъртък, Барак Обама заяви, че ще бъде ваксиниран срещу коронавирус, като „е възможно това да стане пред телевизионните камери”. Представител на Бил Клинтън също посочи пред CNN, че и бившият президент би желал неговата имунизация срещу COVID-19 да стане публично достояние.

Бившите президенти се надяват по този начин да вдъхнат доверие във ваксините на американските граждани, веднага след като те бъдат разреши за употреба в САЩ.

Междувременно д-р Антъни Фаучи каза, че при успешна ваксинация и достатъчен брой на ваксинирани хора, гражданите на САЩ биха могли да получат стаден имунитет до края на следващото лято или през есента.

Главният изпълнителен директор на компанията BioNTech Озлем Туречи разкри ден по-рано, че COVID ваксината, разработена съвместно с Pfizer, може да бъде одобрена в САЩ и в ЕС до средата на декември.

Коментари (1)

ЦИрк

ЦИрк

03.12.2020 | 19:39

С какво обаче ще се боцкат тези убийци? Едва ли срещу Ковид. Тия номера другаде, демек вижте даваме пример.

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?