1553
Следвайте ни

Нямат сърце: Осъдиха турски модел заради секси СНИМКИ

viber icon

Турски модел в Инстаграм беше осъдена на пет месеца затвор за споделяне на "пикантни" снимки, които направи в Амстердам. 23-годишната Мерве Ташкън посети Нидерландия, за да отпразнува рождения си ден през юни миналата година, и сподели снимки, които направи в Музея на секса и Квартала на червените фенери. Тя позира със секс играчки на снимките.

Три месеца по-късно Ташкън отиде в Чанаккале в северозападната част на Турция, където беше задържана от служители на жандармерията по заповед на Главната прокуратура в Истанбул. Моделът разбра, че е разследвана за споделяне на снимки, смятани за „пикантни“ и е изправена пред три години затвор. 

Говорейки пред 20-ти първоинстанционен наказателен съд в Истанбул, Ташкън каза, че е споделила снимките в Амстердам и че деянието не е престъпление там. 

„Не съм извършила престъпление“, каза тя.

Първоначално съдът даде шест месеца затвор на Ташкън, но го намали на пет месеца заради добро поведение.  Присъдата също така беше променена на условна. Така моделът се размина със затвора, освен ако не извърши друго престъпление в рамките на пет години. 

„Това решение показва колко изоставаме по отношение на свободата на изразяване“, каза Ташкън пред медиите. 

Преди 3 години главният прокурор на Истанбул поиска до седем години затвор по обвинения в непристойност за белгийската манекенка Мариса Папен, която позира разголена в и близо до "Света София" при пътуване до Турция през 2018 г. Моделът също е изправен пред обвинения за „обида на символи на държавния суверенитет“ за това, че позира гола и пред турско знаме.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?