71

Няма магическо решение в тази война, всичко ще е бавно и кърваво! Говори наш професор от САЩ

Украинската офанзива беше по-бавна, отколкото мнозина се надяваха, но това се дължи както на забавянето на западните оръжейни доставки, така и на отбранителните съоръжения на Русия и минираната огромна територия – "голяма колкото Флорида".

Това обясни пред БНР проф. Бранислав Сланчев от Калифорнийския университет, преподавател по политология и военни науки.

"Има места с по 6 мини на квадратен метър – невероятно сложни за преодоляване препятствия. Западът и украинците ги бяха подценили. Там всичко е минирано – пътища, полета край тях, горички…"

Ако украинците пробият през тези полета и достигнат отбранителната линия - т.нар. линия на Суровикин, с по-големи сили, всичко е въпрос на достатъчно маса, допълни той.

След чувствителните загуби при първия опит за пробив, украинците смениха тактиката и започнаха да изчистват минните полета, посочи Сланчев.

Америка никога няма да тръгне да преодолява тези минни препятствия в ситуация, в която няма превес с авиацията, отбеляза той. По думите му нещата в Украйна се случват "бавно, със сапьори, с пълзене, под постоянен обстрел".

Проф. Сланчев изрази съмнения, че ще стигнат до Мелитопол, но смята, че "Токмак е достижим".

И двете страни имат сериозни загуби, отчита преподавателят. По думите му това значи, че ще има мобилизация наново, и в Русия, и в Украйна.

"Украинците няма да тръгнат на преговори, даже ако започнем да им спираме доставките на оръжия или боеприпаси", прогнозира Бранислав Сланчев.

"Няма магическо решение в тази война. Русия е опасен и сериозен противник, така че всичко ще е бавно и кърваво, както досега."

До идната зима украинците трябва да вземат под огневи контрол доставките на оръжия и припаси по южния коридор, подчерта преподавателят в Калифорнийския университет.

Според него украинците ще са във временно неизгодна позиция за зимата и идващата пролет и ще има период от няколко месеца, в който ще са в доста тежка ситуация. Трябва да влязат в зимата с изгодни позиции, изтъкна той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
656

656

02.09.2023 | 15:38

Амер.слугинаж вече се чуди от къде да изрови някоя друга подлога да си упражнява умствения недъг

Отговори
4 2
Така така Шopи

Така така Шopи

02.09.2023 | 15:23

зеления мъник ще го изметат.

Отговори
3 3
метеж

метеж

02.09.2023 | 13:13

Накрая ще има поредния дворцов преврат и ще ликвидират и двойничетата на един умрял мъник!

Отговори
4 8
Хм…

Хм…

02.09.2023 | 12:24

Наблюдаваме цялата безсмисленост на войната. Русия не печели нищо. Вместо това жертви, пилеене на пари, санкции, загуба на престиж, омраза от народ неразличим преди от руснаците и завладени територии със сринати градове и села. В добавка две потенциални нови членки на НАТО. Само Путин спечели. Величие в собствените си очи.

Отговори
12 11
Мх Мх

Мх Мх

02.09.2023 | 15:20

Самият факт, че имаш толкова ПАЛЦИ НАДОЛУ, показва колко е деградирал българина.

Отговори
2 3

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?