Следвайте ни

Няма и да усетим края на света

Специалисти по теоретична физика от Калифорнийския университет в Бъркли решиха да опровергаят всеизвестната хипотеза, че Вселената се разширява неспирно и безкрайно. В научен доклад те твърдят, че този феномен е абсурден по дефиниция, предаде Profi-Forex.org. Обяснението им е просто - в един безкрайно разширяващ се Космос физичните закони просто не биха могли да действат.

За да имат тези закони каквато и да било почва, Вселената трябва да има някакъв завършек. Ето защо екипът си поставил за цел да изчисли приблизителната дата на края на света и... успял.

В статията си изследователите подчертават, че единственият начин краят на света да бъде локализиран, е допускането на фатална космическа катастрофа. Само така теоретизирането на вероятностите може да придобие поне някакъв смисъл. Според тях не времето ще сложи точката на нашата епоха, а мащабна криза. Много е вероятно обаче тя да се случи в следващите 3,7 милиарда години. Ако това е така, Големият взрив 2 ще се прожектира още през жизнения цикъл на Слънцето и Земята.

Не се тревожете обаче - ако дотогава са останали хора, те няма да усетят нищо от катаклизма. Всичко щяло да се случи за миг - катастрофата буквално щяла да се вреже челно в нас и да ни довърши, преди да сме разбрали какво точно ни е дошло до главата, коментират от Obekti.bg

Смъртоносен астероид ще се сблъска с нашата планета в първите месеци на 2019 година. Съобщението се появи преди известно време на официалния сайт на НАСА. Вероятно информацията е била публикувана погрешка, защото само след няколко дни бе изтрита от сайта на агенцията. За пореден път се разминахме с апокалипсиса.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?