Ново! Занзибар въведе строги правила и солени глоби за туристите

Властите в Занзибар, който напоследък се радва на невероятен прилив на туристи заради липсата на ограничения, свързани с пандемията от COVID-19, обявиха въвеждането на строга забрана за чужденците. Нарушителите бъдат глобявани сериозно.

В последните месеци летището в Соун Таун в Занзибар приема средно по 30 000 туристи. Местните хора, обаче, често са шокирани от вида им и най-вече от липсата на дрехи при някои почиващи.

Поради тази причина властите в Занзибар, който е полуавтономна област в Танзания, обявиха въвеждането на нов дрес код, съобщава zanzinews.com. Министърът на туризма на Занзибар Лела Мохамед Муса заяви, че глоби и наказания ще бъдат налагани на туристи, гидове и туроператори за неподходящо облекло на обществени места на острова.

„На обществени места в Занзибар туристите трябва да покриват телата си от раменете до коленете. Това не е нещо ново... Задължение на гостите е да разберат културата и правилата, които важат на улицата“, каза министърът, пише pochivka.blitz.bg.

В зависимост от сериозността на нарушението, туристите могат да бъдат глобявани от 700 до 2000 долара и отгоре.

В Занзибар ислямът е преобладаващата религия. Островите, съставляващи Занзибар, се считат за мюсюлманския център на Република Танзания.

Въпреки световната пандемия и обявените нови правила за обличане, засега не се наблюдава спад в резервациите на хотели в курортите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Турист 5-то поколение

Турист 5-то поколение

19.03.2021 | 21:17

А патлака межгу крачетата може ли да се вижда.

Отговори
1 1
Градил Илия килия

Градил Илия килия

19.03.2021 | 20:08

Леле Къф купон е у нас Няма забрани Ама у нас бе не у вас Говоря за главите и душите наши Не ваши Знам ви горките цял живот живеете в забрани и то за вас специално подбрани

Отговори
0 0
Юлия

Юлия

19.03.2021 | 19:54

Леле, какво ще правят нашите туристи? Свърши им купонът. Там глоби и ограничения, тук карантина. Ужас.

Отговори
4 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?