Следвайте ни

Ново двайсет! Македонски лидер поиска $25 милиарда репарации от България

viber icon

Премиерът Зоран Заев играел по българската свирка

София трябва да ни плати репарации за Втората световна война!

Това заяви изневиделеца лидерът на опозиционната партия Гражданска опция за Македония (ГРОМ) Стевчо Якимовски, цитиран от "Макфакс".

"Ние не можем да преговаряме с България за история. В София извъртяват фактите, както си искат. А по-лошо е, че премиерът Зоран Заев играе по българската свирка. Той и дума не обелва за парите, които България ни дължи за окупацията по време на Втората световна война.

Според Парижкия мирен договор (10 февруари 1947 г.) София е трябвало да ни плати 25 милиона щатски долара. Това към днешна дата са 25 милиарда долара. Това са нашите пари и ние си ги искаме", категоричен е бил Якимовски.

След края на Втората световна война България е била задължена да плати 25 милиона долара на Югославия. Малко по-късно тогавашният лидер на западната ни съседка Йосип Броз Тито е опростил сумата заради плановете на създаване на федерация между двете държави.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоичков

Стоичков

05.12.2020 | 16:49

Защо винаги представят само това което ги устройва.Кога са македонци,кога са югославяни?Нали Тито е македонец що така е решил.Заради такива претенции в ЕС през крив македонски макарон.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?