4020

Ново 20: Въвеждат такса за Facebook и Instagram в Европа

Технологичната корпорация "Мета" (Meta), която е собственик на "Фейсбук" (Facebook) и "Инстаграм" (Instagram), проучва възможностите за въвеждане на абонамент за двете социалните мрежи за потребителите си в Европа.

Обсъждат се различни абонаментни такси, но за най-реална се приема 10 евро на месец, предаде Ройтерс, позовавайки се на представител, запознат със ситуацията. 

Предвижда се тези, които се абонират, да ползват версии на "Фейсбук" и "Инстаграм" без реклами. Предложението е опит на "Мета" да заобиколи разпоредбите на Европейския съюз, които може да ограничат възможността на компанията да предлага на потребителите си персонализирани реклами без тяхно съгласие. Това би ограничило основния източник на приходи на американската корпорация. 

Предлагането на правото на избор на потребителите между безплатна и платена версия на "Фейсбук" и "Инстаграм" се очаква да помогне на "Мета" да се съобрази с разпоредбите на ЕС, без да ограничи рекламния си бизнес, посочва Ройтерс.

Платеният абонамент за версиите на двете социални мрежи за мобилни устройства би бил още по-скъп (13 евро месечно), тъй като "Мета" ще включи и комисионите, начислявани от онлайн магазините за приложения на "Епъл" Apple "Гугъл" Google, посочва в. "Уолстрийт джърнъл". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Рекламни терористи и рекетьори

Рекламни терористи и рекетьори

04.10.2023 | 14:09

Платеният абонамент се постига с рекет чрез рекламен терор!

Отговори
2 0
И за да компенсират, рекламите в безплатните версии ще се увеличат

И за да компенсират, рекламите в безплатните версии ще се увеличат

04.10.2023 | 11:06

Нещо като в каналите на Киро Гела. Или си плащаш, или половината от времето ти е изядено от рекламите.

Отговори
2 0
Най-после!

Най-после!

04.10.2023 | 03:18

Това отдавна трябваше да стане. Крайно време е простотията да се таксува. Досега минаваха гратис.

Отговори
9 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?