Следвайте ни

Ново 20: Гривна казва на шефа, ако сте нещастни

viber icon

На пръв поглед силиконовата гривна може да бъде объркана с такава, която проследява пулса ви, когато правите упражнения.

Носимата технология, наречена Moodbeam, не е тук, за да следи физическото ви здраве. Вместо това позволява на работодателя ви да проследи емоционалното ви състояние.

Приспособлението, което се свързва с приложение за мобилен телефон и уеб интерфейс, има два бутона, един жълт и един син. Идеята е да натиснете жълтия, ако се чувствате щастлив, и синия, ако сте тъжни.

Насочена към компании, които желаят да наблюдават благосъстоянието на персонала, който работи от вкъщи, идеята е служителите да бъдат насърчавани да носят маншета (те могат да кажат „не“) и да натискат съответния бутон, както сметнат за добре през цялата работна седмица.

След това мениджърите могат да разгледат онлайн таблото за управление, за да видят как се чувстват и справят работниците. Тъй като босовете вече не могат да се регистрират физически с екипа си, Moodbeam се надява да попълни разликата.

„Бизнесът се опитва да се справи с това да поддържа връзка с персонала, работещ от вкъщи. Тук те могат да попитат 500 члена:„ Добре ли си? без да вдигате телефона ", казва съоснователката на Moodbeam Кристина Колмър Макхю, пише днес+.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай