71

Новина от Ерусалим: Падна тайна за коронацията на крал Чарлз Трети

Благовонното масло, което ще бъде използвано за помазване на крал Чарлз Трети при коронацията му на 6 май, е било осветено на специална религиозна церемония в Ерусалим, съобщават британски медии, цитирани от БНР.

Помазването със светото миро е една от свещените и загадъчни части на церемонията. Вече е приготвено ново количество за Чарлз Трети, но в съответствие със съвременните изисквания в него не са включени никакви животински съставки.

В предишни версии на светото миро са включвали циветово масло от жлезите на малки бозайници и амбра от вътрешностите на китове.

Изготвеното миро за коронацията на крал Чарлз Трети не съдържа никакви животински продукти и това не е изненада, като се има предвид, че той е сред най-активните защитници на животните и дивата природа.

Сега то включва зехтин, произведен от специален сорт маслини, ароматизиран със смесица от етерични масла, сусам, роза, жасмин, канела, тамян, с добавка от портокалов цвят.

По принцип, въпреки че коронацията се приема като велик момент на национална помпозност и съблюдаване на исторически ритуали, в нея има и много силен религиозен елемент.

Помазването на краля е отзвук от кръщенетата и ръкополагането в религиозни ордени, като монархът бива символично докосван със светото миро по главата, гърдите и ръцете.

Това се смята за толкова свещен момент, че през 1953 г. не са били допуснати телевизионни камери да го заснемат при Елизабет Втора. Все още не е напълно ясно дали това ще стане и на 6 май при коронацията на Чарлз Трети.


Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Така е Шъ знаете

Така е Шъ знаете

04.03.2023 | 17:54

Ако искате да знаете нещо тайно обърнете се директно към МОСАД или един от неговите информационни клончета за България Чииииифутската Мекица Те всички тайни знаят Даже могат да ви разкрият тайната ко сте яли преди 30 години вечерта на Коледа и какво сте издрусали сабахлянтъ като количество у двете нули Чичко Гугъл откъде мислите че се захранва със актуална информация Разбира се от Ерусалим и Мекица

Отговори
0 0
Страхотна новина

Страхотна новина

04.03.2023 | 17:42

Сега да разкрият и с какви супер тайни съставки си ми е някой части и тайни няма да останат. Ай, за стига де това ли са новини

Отговори
2 0
Хм… Добре. Нека го намажат, да лъщи. Все пак е крал.

Хм… Добре. Нека го намажат, да лъщи. Все пак е крал.

04.03.2023 | 16:49

Добре е и това, че нито едно животно няма да даде живота си, особено пък възхитителните китове.

Отговори
1 0
Разкриха,

Разкриха,

04.03.2023 | 14:15

Една тайна..

Отговори
4 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?