Следвайте ни

"Новичок"? Огласиха каква отрова е поразила Навални

viber icon

Вещество от типа на "новичок" е открито в кръвта на руския опозиционер Алексей Навални. Това съобщи Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО). Припомняме, че Навални беше лекуван в Берлин миналия месец за възможно отравяне с този нервнотоксичен газ.

Пробите от кръвта и урината на Навални са съдържали холинестеразен инхибитор, подобен на две химически вещества от групата на "новичок", които бяха забранени от ОЗХО през 2019 г.

"Няма съмнение, че нервнотоксичното вещество "новичок" е било използвано за отравяне на Алексей Навални. Всяка употреба на забранено химическо оръжие е повод за сериозно безпокойство", написа в Туитър британската делегация в ОЗХО.

Правителството на Германия проучва подробния доклад на ОЗХО за Алексей Навални и отново призовава Русия да даде обяснения, предаде ТАСС.

Германското правителство смята, че докладът на ОЗХО е потвърдил подозренията за използване на вещество от групата "новичок" срещу Навални.

Кремъл засега не разполага с информация за доклада на ОЗХО, в който се твърди, че в кръвта на блогъра Алексей Навални са открити следи от токсични вещества, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

"Нужно е известно време да се предаде тази информация по дипломатическите канали, засега не разполагаме с нея", каза Песков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Влад

Влад

06.10.2020 | 21:22

Хотели бы отравить - отравили! А так... игра на публику.

Отговори
2 1
Ддффр

Ддффр

06.10.2020 | 21:18

Странна работа няма още нито един умрял от прословутия новичок ...мислите ли че путин ще се издъни няколко пъти подред

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?