Следвайте ни

Нови мерки срещу COVID-19 в Турция

viber icon

Нови мерки срещу коронавирус влязоха в сила в Турция на 20 ноември вечерта.

Органите на сигурността ще извършват патрули и инспекции, за да гарантират спазването на мерките.

Движението през уикенда е разрешено от 10 до 20 часа, за да не се нарушават веригите за доставка и производство.

Частичният вечерен час за хора на възраст над 65 години вече се отнася за деца и младежи под 20 години. Иизключение правят тези, които трябва да излязат на работа. Възрастните могат да напускат домовете си единствено от 10 до 13 ч, а децата от 13 до 16 ч. Забраната важи през цялата седмица.

Киносалоните остават затворени до края на годината.

Молове, пазари, ресторанти и фризьорски салони ще бъдат отворени от 10:00 до 20:00 ч. през цялата седмица, а ресторантите и кафенетата предлагат само пакет услуги за доставка.

Обучението на децата ще продължи само онлайн до края на годината и всички спортни състезания ще продължат да се играят без публика, като някои дори могат да бъдат отменяни. 

Също така продължава забраната за тютюнопушене в цялата страна по  улици, площади и други обществени зони.

Работните места в публичния и частния сектор трябва да позволяват гъвкаво работно време на своите служители по начин, който не създава напрежение.

Тези мерки идват на фона на ежедневно стремглаво растящия брой на констатираните новозаразени и починали хора от Covid-19 в Турция. 5103 нови пациенти с коронавирус са заразени в страната през последните 24 часа.

В страната за последното денонощие са направени почти 157 000 теста за COVID-19.

 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?