2374

Нова тенденция: ООН поздрави двойка, сключила брак със „споразумение за равенство“

Двойка в западната провинция Измир положи основите на нова тенденция в Турция, като подписа „споразумение за равенство между половете “, преди да се ожени, заявявайки, че не може да има любов, когато няма равенство.

Забележителната сватбена церемония, която се състоя наскоро привлече вниманието в страната.

Зелеха Шемин и Мурат Бюйюкйълмаз се ожениха на церемония, водена от Филиз Сенгел, кмет на област Селчук, и подписаха сватбено споразумение пред гостите.

В споразумение двойката обяви: „Ние, като двама свободни индивиди, декларираме, че ще бъдем двете страни на равен живот и ще обединим живота си върху тази основа на равенството.“

„Обещаваме да защитаваме и укрепваме това споразумение за равенство във всички моменти от съвместния ни живот.“

„Няма равенство, няма любов“, обяви двойката.

Споразумението влезе в дневния ред на страната с публикация в Instagram от секцията на ООН "Турски жени" на 3 септември. Институцията отбеляза: „Вдъхновението на деня идва от двойка, подписваща „споразумението за равенство“. Пожелаваме щастие на двойката и се надяваме тяхното вдъхновение за равенство да се разпространи през целия им живот.

Младоженците споделиха пред турския всекидневник Милийет: „Смятаме, че основната причина за проблемите, които хората изпитват, се основава на социалните неравенства. Мислехме, че любовта ни може да съществува само ако можем да запазим равенството и решихме да подпишем необичайното споразумение пред нашите гости“, добавиха те.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иван

Иван

06.09.2022 | 12:21

На тия Ердоган ще им отнеме гражданството, по- точно "поданството"

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?