Следвайте ни

Нова смъртоносна игра набира популярност в нета

В интернет стремително популярност набира смъртоносно опасната „игра“ за тийнейджъри „Новият път“, чиято цел е да накара играча да се самоубие. Това пише украинското издание „Вести“.

След като в интернет започнаха да се разпространяват така наричаните групи на смъртта, в социалните мрежи започнаха внимателно да следят за блокирането на групи на самоубийствена тематика. Въпреки това пъклените мозъци намират все по-нови начини да въвличат децата в играта, заобикаляйки всички забрани и ограничения.

Сега за участие във „флашмоба“ на смъртта не е необходимо да се влиза в група – вместо това младежите общуват с помощта на „позивни“ и асоциативни изображения. Те публикуват в профилите си определени картинки и хаштагове, за да може админът на играта да разпознае потенциалните участници. За това, че детето, вероятно, е въвлечено в самоубийствената „игра“, може да свидетелства аватар с червена пентаграма на черен фон.   

Правилата на „Новия път“ по нищо съществено не се различават от печално известната „Син кит“: модераторът дава на „играчите“ задачи, целта на които е да докара човека до самоубийство. Подрастващите, в частност, са карани да се самонараняват и да пращат снимки на админа на играта.  Да се открият и накажат организаторите на „играта“ на практика не е възможно, отбелязва се в статията, цитирана от Блиц. В повечето случаи няма как да се докаже съпричастността на определени лица до довеждането до самоубийство.

Още четете тук.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?