46

Нова мода: Богаташите замениха луксозните хотели с яхти

Турски производители на кораби очакват рекорден износ от $1,7 милиарда през 2022 г.

Навиците на заможните хора се промениха драстично по време на пандемията от коронавирус и производителите на яхти отбелязаха рязък ръст в търсенето на стоките си. Секторът в Турция се стреми да достигне рекорден износ от $1,7 милиарда през 2022 г. заяви експерт.

Анадолска агенция

„Търсенето на турски мега и по-малки яхти скочи през последните три години“, каза Джем Севен, ръководител на Турската асоциация на износителите на кораби, яхти и морски услуги (GYHİB), пред всекидневника Милийет.

Според данни, получени от Севен, стойността на износа на турски морски кораби е била $1 милиард през 2019 г. преди пандемията от коронавирус.

Поради търсенето числото скочи до $1,3 милиарда през 2020 г. и $1,6 милиарда през 2021 г.

„През първите седем месеца на тази година изнесохме плавателни съдове на стойност $722 милиона. Целта за 2022 г. е $1,7 милиарда“, добави той.

Севен гордо сподели, че Турция изнася морски кораби в около 133 страни по света, мега яхтите са начело в списъка на изнесените плавателни съдове.

Останалата част от списъка включва „рибарски лодки, влекачи, фериботи, спомагателни кораби и арктически морски кораби“.

„Пандемията промени стила на почивка на богатите хора. Те предпочитат да прекарват времето си на яхтите си, вместо да се настаняват в луксозни хотели“, каза Севън и добави, че този манталитет е увеличил търсенето на производство на турски яхти.

Анадолска агенция

Експертът също така напомни, че турските компании за яхти ще рекламират своите продукти на предстоящото изложение за яхти в Монако, SMM Хамбург Експо и Norfishing Expo в Норвегия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?