Следвайте ни

Нова ера в трафика: 3D полицейски коли дебнат джигитите

viber icon

С 3D модели на полицейски коли вече плашат джигитите в Турция.


Министерството на вътрешните работи предприе този необикновен ход, за да привлече вниманието на любителите на високи скорости  и да бъдат предотвратени евентуални пътни инциденти. 


До сега по пътищата в Турция често можеха да се срещнат двуизмерни модели на полицейски автомобили и фигури на катаджии. Според получената информация от МВР са разработени 3D модели на бутафорни полицейски коли, направени с днешните съвременни технологии, в които ще бъдат инсталирани радари и други уреди за контрол на трафика, които реално да контролират и заснемат превозните средства.


По този начин, осигурявайки повече визуално възпиращо действие, пътна полиция ще може да осъществи по-ефикасен контрол по пътищата на страната.


Предвижда се и тези модели да бъдат използвани за връзка с обществеността, като например 3D моделите ще позволят на децата да общуват по-лесно с полицията, по време на учебни програми. 


Този проект е разработен под ръководството на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлю и директора на полицията в Истанбул Зафер Акташ. Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?