1939

Нов удар по Алек Болдуин заради фаталния инцидент на снимачната площадка

Ударите срещу Алек Болдуин не свършват с инцидента на снимачната площадка, който беляза живота му.

Осветителят на продукцията Rust е завел дело срещу Алек Болдуин и продуцентите на филма заради случайния изстрел, който уби операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от nova.bg. В жалбата се посочва, че поради небрежност ищецът е преживял "тежък емоционален дистрес", който ще го преследва винаги.

Серж Светной е посочил в иска, че куршумът, убил близката му приятелка Хъчинс на 21 октомври, едва не засегнал и него, и че той държал главата на операторката в последните мигове от живота й.

"Изобщо не е трябвало да има истински муниции на снимачната площадка", каза на пресконференция Гари Дордик, адвокат на Светной.

Делото, заведено в Лос Анджелис, е срещу повече от двадесет души, сред които и Алек Болдуин, звездата на филма и негов продуцент, Дейвид Холс, асистент-режисьор, подал оръжието на Болдуин и Хана Гутерес Рийд, която отговаряла за оръжията на снимачната площадка.
Междувременно адвокатът на Хана Гутерес Рийд заяви: "ние сме убедени, че това е саботаж", и че на Хана е заложен капан. Той добави, че според клиентката му местопрестъплението е било манипулирано, преди да дойде полицията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?