Следвайте ни

Норвежката магистрала в океана, от която ще ви настръхнат косите СНИМКИ

viber icon

В Норвегия се намира една магистрала, която впечатлява със своята конструкция и инженерна мисъл, пише pochivkablitz.bg. Пътуването по нея носи изключителна наслада за окото, но в същото време може да бъде и много опасно.

Дългият 8,2 км Атлантически път свързва Аверьой с вътрешността на страната. По трасето има 8 моста, съобщава Би Би Си. Усещането е сякаш карате по повърхността на океана.

Пътят умело се промъква между малки парчета суша във водата, а на места прави живописни извивки.

Строителството на впечатляващото съоръжение започва през 1983 година и завършва през 1989.

Красивият път, обаче, може да бъде много коварен през зимата, когато вълните се разбиват в мостовете. Към един от тях е добавен специален рибарски мост заради популярността на риболова там. Това, обаче, с еоказало опасно, защото пътят е тесен.

Риболовът е само една от дейностите, които се практикуват в този регион. Тук има и много добри условия за гмуркане заради голямото биоразнообразие в океана.

В Аверьой има посетители от цяла Европа.

По пътя може да се види и произведение на изкуството, наречено „Змията“. То представлява големи мраморни елементи, рапзоложени сред природата, които би трябвало да изглеждат като змия.

Пътят става все по-популярен сред посетителите. Туризмът се е увеличил много в последните пет години, след като съоръжението беше обявено за национален туристически път.

Постепенно той е разширен с места за каравани, защото броят на тези превозни средства рязко се е увеличил. Те станали толкова много, че почти нямало място за обикновените коли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?