49

НЕВОЛЯ: Бременна мигрантка роди в лодка на река Марица СНИМКИ

Бременна мигрантка, пътувала в лодка, опитвайки се да пресече река Марица до Одрин, роди на борда, след като гръцките гранични власти избутаха плавателния съд в турска територия.

АА

Сюхейла Ризай от афганистански произход роди на лодката, която била влачена от вълните по реката. Мигрантите и родилката били спасени от турските гранични части, съобщи информационна агенция Ихляс (IHA). Майката и бебето са изпратени в близката болница и са в добро здраве. Заедно с родилката е и съпругът ѝ и по-голямото им дете, които също са добре.

АА

Турция и правозащитни групи многократно осъждат незаконната практика на Гърция да отблъсква незаконни мигранти, заявявайки, че нарушава хуманитарните ценности и международното право, като застрашава живота на уязвими мигранти, включително жени и деца.

АА

През последните години стотици хиляди направиха краткото, но опасно пътуване през Егейско море, за да стигнат до Северна и Западна Европа в търсене на по-добър живот. Стотици хора загинаха в морето, тъй като много лодки с бежанци потънаха или се преобърнаха. Командването на турската брегова охрана е спасило хиляди други.

АА

Турция и Гърция са ключови транзитни точки за мигранти, които искат да преминат в Европа, бягайки от война и преследване, за да започнат нов живот.

АА

Турция обвини Гърция в широкомащабни отблъсквания, бързи депортации и отказ на достъп на мигранти до процедури за убежище, което нарушава международното право. Анкара също така обвинява Европейския съюз, че си затваря очите за това крещящо нарушение на човешките права.

АА

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Канар

Канар

04.08.2022 | 18:43

А нашите българки дори в болници не искат да раждат.

Отговори
1 0
Пловдив

Пловдив

04.08.2022 | 11:31

Тези мигранти в момента, в който стъпят на турска земя са тяхна отговорност - да ги хранят, обличат, медицинско обслужване, интеграция и работа. Да ги "отглеждат" в специални лагери, а не да се прави, че ги няма. Турчолята ги забелязват когато тръгнат на тумби към гръцката граница и р. Марица и обвиняват съседите си. На турците все някой друг им е виновен!

Отговори
3 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 11:29

от ДОБРО никоиНЕ БЯГА а ЖИВОТЪТ става все по ТРУДЕН

Отговори
3 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?