Следвайте ни

Невероятно: В Турция ще лекуват COVID-19 за 30 секунди

viber icon

Ново разработено лекарство e способно да неутрализира Covid-19 за 30 секунди. Това обяви сензационно в ефира на новинарския канал CNN Türk собственикът на известната турска социологическа компания "Сонар" Хакан Байракчъ. Той допълни, че лично е бил свидетел на ефекта от метода. Пред очите му били излекувани 8 леко засегнати пациенти още преди няколко месеца. Лекарството било ефективно и при интубирани, като то се впръсквало в гърлото им и за денонощие те се възстановявали.  


Хакан Байракчъ е разговарял лично с министъра на здравеопазването Фахретин Коджа и с негови заместници и те го уверили, че от министерстното ще проучат въпроса. Изобретателят на "вълшебния цяр" бил чужденец и допреди няколко месеца бил в Турция, но след като се срещнал с няколко фармацевтични компании решил да замине за родината си, една близкоизточна държава.


Водещият специалист д-р Мехмет Джейхан, ръководител на детско инфекциозно отселение към Медицински факултет на Университета Хаджеттепе, който също присъстваше на въпросното предаване, остана скептичен за достоверността на изнесените данни. 

Байракчъ заяви в ефир, че човекът, който е изобретил лекарството, е излекувал след това още 340 пациенти в своята страна.


Хакан Байракчи каза, че бившият заместник на управляващата Партия на справедливостта и развитието Мехмет Метинер, който е бил в студиото на същото предаване, е използвал лекарството.  Мехмет Метинер реагира на Хакан Байракчи, като каза: "Нарушихте поверителността. Други страни могат да вземат сега това лекарство." 


Очаква се мистериозния учен да пристигне в Турция след седмица и да започнат изследвания на държавно ниво на неговото изобретение. 


Байракчъ заяви, че лично министърът на здравеопазването ще се погрижи за всичко и "много бързо, само след няколко месеца ще предоставим лекарството в услуга на целия свят."

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Живко

Живко

05.01.2021 | 20:41

Мишо, стига си препращал на идиота-редактор на Марица каквото то пратят от пропагандните служби на султана. Те не се отличават с висока интелигентност.

Отговори
0 1
радио Ереван

радио Ереван

05.01.2021 | 16:24

Вярно е че лекуват за 30 секунди но но лекарството се бие отзад с рязана скожена спринцвка и едновременно с това продухва хемороидите

Отговори
7 3
Иво

Иво

05.01.2021 | 16:15

Ще предоставите, ама друг път! Нищо няма да можете да предоставите преди големите магнати да си продадат ваксините. Ако тази информация изобщо е вярна (в което се съмнявам), това лекарство ще види бял свят, колкото и електромобилите ще се развият преди да се изчерпат петролните запаси!

Отговори
11 1
Лечител

Лечител

05.01.2021 | 16:09

Има едни спрейове за гърло,съдържащи хлор,много ефикасни за ковид 19.Сигурно откривателя от въпросната статия говори именно за тях.ха-ха

Отговори
5 2
КОНСТАНТИНОВ

КОНСТАНТИНОВ

05.01.2021 | 16:03

МОЛЕТЕ СЕ ДА Е ВЯРНО.

Отговори
13 2
Дали

Дали

05.01.2021 | 15:42

Много е съмнително. Марица,от къде получихте тази информация? Проверихте ли достоверността и? Или за пореден път си запълвате страниците?

Отговори
17 0
ДПД

ДПД

05.01.2021 | 15:38

А дано, ама надали! Айде спрете с глупостите! Дано, докато сте учили журналистика, да сте чули за сериозна, отговорна и журналистика с доказани факти! Като чета статията, едва ли.Но нищо, за в. Марица, - сте подготвен!

Отговори
17 0
Дали

Дали

05.01.2021 | 15:22

Ако това истина, това неутрализира нуждата от ваксини тотално!

Отговори
13 1
ДПД

ДПД

05.01.2021 | 15:40

Съвсем правилно уточнение..... ....ако е истина!?

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?