Следвайте ни

Невероятно! Масово гласуват за кмет, починал преди 10 дни

viber icon

На местните избори в Румъния бе избран кмет, който е починал преди 10 дни от COVID-19, съобщава в. "Адевърул". Йон Алиман, кандидат на опозиционната Социалдемократическа партия (СДП) за кмет на село Девеселу (Южна Румъния), е спечелил изборите с 1057 гласа от подадени общо 1600. На второ място се е класирал Мануел Ника от партия "Народно движение" с около 400 гласа.

 Социалдемократическата партия съсредоточи кампанията си в убеждаване на избирателите да гласуват за починалия кандидат и хората масово подкрепиха Йон Алиман, който щеше да управлява трети мандат, отбелязва "Адевърул".

 Алиман държеше управляващата Национално-либерална партия в шах през последните дни на внасяне на кандидатурите, като дори се снимаше с афиши със знака на Национално-либералната партия.

 В крайна сметка обаче той се кандидатира от редиците на опозиционната СДП и така управляващата партия остана без кандидат в селото. За кметския пост в Девеселу се бориха още кандидати на партия "Народно движение" и на Алианс на либералите и демократите.

В началото на септември Йон Алиман бе диагностициран с Ковид-19, а на 17 септември почина в болница в Букурещ, пише "Адевърул".

Неговите поддръжници от Девеселу се събраха снощи на гроба му, "за да го поздравят", а днес отново ще отидат там за възпоменателна служба, тъй като починалият кмет щеше да навърши днес 57 години, информира вестникът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?