71

Невероятен удар: Украински войник свали ракета с картечница

Щурмови отряд на ЧВК Вагнер завзе Яковлевка, селото открива пътя на руските сили към Соледар, което ще им позволи да започнат атака срещу кварталите на града. На 10 км от него се намира Артемовск.

 

По време на обстрела на Киев на 16 декември боец от украинската териториална отбрана е свалил с картечница крилата ракета на руските въоръжени сили, летяща към столицата, съобщава Obozrevatel.

Според свидетели на инцидента, от ракетата са излетели зелени искри, след което тя е започнала да кръжи и е паднала в средата на полето.

"Улучи я, изхвърчаха искри, тя се отклони и падна", обяснява един от свидетелите.

"Командирът на огневия пост взе решението да порази ракетата, даде заповедта и картечарят си свърши работата. Почти невъзможно, но се получи", обяснява един от войниците.

Щурмовите части на ЧВК "Вагнер" се сражават, за да прочистят село Яковлевка, което е превзето предишния ден.

Селото открива пътя на руските сили към Соледар, което ще им позволи да започнат атака срещу кварталите на града. На 10 км от него се намира Артемовск. 

 

САЩ признават правото на Украйна да провежда военни операции в Крим, тъй като смятат полуострова за украинска територия. Това е заявил Джон Кърби, координатор на стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност.

"Крим е Украйна. И украинците имат право да решат къде да провеждат операции в страната си, как да ги провеждат, с какви темпове, в какъв мащаб и в какъв срок", заявява Кърби пред журналисти.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
нахранете шорошо_ядите!

нахранете шорошо_ядите!

17.12.2022 | 20:22

семки с бонбонки и украфейк!

Отговори
0 1
Афро

Афро

17.12.2022 | 11:03

Усмивки от старите ленти.

Отговори
3 5
Пък едни други свалиха един малайзийски Боинг

Пък едни други свалиха един малайзийски Боинг

17.12.2022 | 10:52

и после се похвалиха, че са свалили вражески украински самолет. После като се разбра, каква са я свършили като кучето на нивата, осем години не спряха да измислят разни варианти. Та украинците искали да свалят на Путин самолета, все едно той над Украйна ще мине, та Су 25, дето се оказа Миг 29, а на картинката Су 27, 500 метра дълъг, че някой се объркал с Фотошопа, та самолета го били натоварили нидерландците с нидерландски трупове предварително, хайде да не изреждам, че край няма.

Отговори
10 2
От Пловдив

От Пловдив

17.12.2022 | 09:59

Нека продължим в тоя сериозен стил "новините". Един приятел със прашка свали пътнически самолет Боинг 737 ,добре че не ни намериха ,че щеше да стане напечено!

Отговори
15 12
Архвите са живи

Архвите са живи

17.12.2022 | 11:06

С прашка или с БУК? И само си мисли приятелят ти, че няма да го намерят...

Отговори
7 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?