2374
Следвайте ни

Netflix с филм за Анна Сорокина, която надхитри елита на Ню Йорк

viber icon

Двукратната носителка на „Еми“ Джулия Гарнър ще изиграе измамницата Анна Делви в новия сериал на Netflix „Inventing Anna". 

Стрийминг платформата вече публикува първи снимки на 27-годишната американка в ролята на фаталната рускиня, която успя да измами елита на Манхатън с фалшива самоличност.

Коя е Анна?

Между 2013 и 2017 година Анна Сорокин се представя за заможна наследница на германски милиардер в Ню Йорк под името Анна Делви. В този период рускинята успява да пробие до най-богатите обществени кръгове в Голямата ябълка, да се сприятели с много ключови фигури от света на модата и изкуството, както и с деца на богати фамилии, които живеят в Манхатън.

Сорокин е арестувана през 2017 година, а през 2019 г. е осъдена на 4 до 12 години затвор по 8 обвинения за кражби в особено големи размери. Според Върховния съд на щата Ню Йорк Анна Сорокин е присвоила сумата от 275 хил. долара за четирите години живот с фалшива самоличност.

През февруари тази година тя беше пусната предсрочно от затвора, след като няколко месеца по-рано се извини публично в съдебната зала. Според публикации в няколко медии Сорокин е използвала по-голямата част от сумата от 320 000 долара, която Netflix й плати за сериала, за да изплати задълженията си към банки и други такси по делото.

 
Анна Сорокин е родена през 1991 година в Русия, а когато е на 16, семейството й се мести да живее в Германия. Баща й е шофьор на камион, а по-късно създава фирма за климатици.

През 2013 г. Сорокин отива да живее в Ню Йорк, където се представя за богата германска наследница с активи в размер на 60 млн. долара. Пред банките представя фалшиви извлечения от несъществуващите си сметки и внася подправени чекове. Така успява да изтегли големи суми пари, преди фалшификатите да бъдат засечени.

 
Голямата мечта на рускинята е да създаде частен клуб, в който да членуват най-богатите жители на Ню Йорк. Тя опитва да привлече допълнително финансиране, което става причина за разкриването на истинската й самоличност, пише "Булевард България".

Съдебният процес срещу нея се превръща в сензация, а „Vanity Fair“ публикува свидетелства на нейна бивша приятелка, която твърди, че е измамена от Анна Сорокин с 62 000 долара.

"New York Magazine" пусна разследване, което проследява живота на Анна от първото й пристигане в Ню Йорк до ареста й.

Премиерата на продуцирания от Шонда Раймс сериал с 9 епизода ще бъде на 1 януари 2022 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?