Следвайте ни

Netflix отваря офис в Истанбул догодина

viber icon

Мехмет Нури Ерсой, министър на културата и туризма на Турция, обяви, че онлайн платформата за стрийминг Netflix ще отвори офис в Истанбул до втората половина на 2021 г., според изискване на нов закон изискващ всички социални мрежи и онлайн видео доставчици да имат представители в страната. 

Министър Ерсой приветства този ход, тъй като филмовата и телевизионна индустрия се превърна в ключов инструмент за промоция и културна дипломация, както и за икономически принос за страната.

„Фактът, че турските сериали и филми могат да се гледат в 190 страни, ще помогне за още по-голямо развитие на кинотуризма в страната“, каза Ерсой.

Рийд Хейстингс, съосновател и съ-изпълнителен директор на американската платформа, каза, че решението ясно показва ангажимента на компанията към Турция. "Този ход ще допринесе за производството на повече турски продукти, които ще се радват по целия свят," подчерта Хастингс.


"Турция е много ценна за нас с нейната богата култура и дълбоко вкоренена традиция на разказване на истории. Затова сме горди да бъдем в Истанбул, великолепен град," каза той.

Пелин Дистас, директор за оригинално съдържание за Турция, каза: "Вълнението ни да разказваме увлекателните истории на Турция ни дава сила за бъдещите ни филмови проекти."

Страните, които гледат най-много оригиналните и лицензирани турски продукции на компанията, са САЩ, Аржентина, Австралия, Великобритания, Бразилия, Франция, Индия, Испания, Италия, Канада, Колумбия, Мексико, Полша, Саудитска Арабия, Чили и др. 

През последните години турските телевизионни сериали се възприемат като част от дипломацията на Турция с „мека сила“, като сериалите се радват на огромна популярност по целия свят, от Пакистан до Южна Америка.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?