Следвайте ни

Нестандартна COVID мярка: Турция въведе пълна забрана за пушене

viber icon

Нестандартни мерки срещу пандемията продължава да въвежда Турция. След като от днес вече всички граждани над 65-годишна възраст ще могат да излизат само в часовете между 10 и 16 ч. в Истанбул и Анкара, в сила влиза и пълна забрана за пушене във външни пространства във всички провинции в страната в опит да се спрат нарастващите случаи на коронавирус.

Според заповед на вътрешното министерство, изпратена до областните управители в цялата страна, пушенето ще бъде забранено на повечето места на открито, включително претъпкани улици, спирки за градски транспорт, гари, автогари, летища, градски площади и др. 

Министерството също така помоли областните управители да наблюдават пандемията в техните провинции и да следят стриктно за прилагането на мерките.

Докато Турция избягва да прибягва засега до крайни мерки на пълно "затваряне" на градове и области, нарастващият брой инфекции принуждава властите  .да върнат определени ограничения.

Министерството на здравеопазването съобщи в сряда, че в Турция има 86 смъртни случая, което е рекорд във втората вълна. 

Според данните в сряда общият брой на пациентите с COVID-19 от началото на пандемията в страната надхвърли прага от 400 000, докато общият брой на загиналите от COVID-19 нараства до 11 145.

Според министерството през последните 24 часа са извършени над 115 000 теста за COVID-19, а регистрираните симптоматични нови случаи са над 2600.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай