Нещо страшно се случва с Елизабет II

През миналия месец кралицата е трябвало да се подложи на операция, но е отказала

Здравето на кралицата на Великобритания Елизабет II се влошава, а обкръжението й е сериозно притеснено.

По данни на в. „Експрес” през миналия месец тя е трябвало да се подложи на операция на коляното, но е отказала и затова изпитва сериозни трудности в придвижването.

93-годишната Елизабет II е начело на британската монархия от 67 години. В рамките на година тя посещава близо 200 служебни мероприятия.

През септември в британските медии се появи информация, че заради здравословното си състояние кралицата може да се откаже от престола в полза на сина си Чарлз. Повод за безпокойство тогава станаха снимките на Елизабет II от срещата й с краля на Йордания Абдула II и съпругата му Рания, на които на ръката й се видя огромна синина.

Сега пък се заговори, че е отказала операция на коляното, тъй като възстановяването й щяло да отнеме доста време.

 „Тя разговаря с приятели на изложбата за цветя в Челси и каза, че коленете й създават проблеми, но не иска да се оперира заради времето, през което ще трябва да се възстановява”.

Проблемите на Елизабет II с коляното започнаха през 2003 г., когато падна и скъса връзките. Заради инцидента се подложи на операция. Лечението беше успешно, но заради възрастта старата травма отново е започнала да се обажда.

Роднините не губят надежда, че ще могат да я убедят да се довери на хирурзите.

„Тя е изключително смела. Хората от нейното поколение и от това на принц Филип се борят с проблемите и продължават да живеят. Нейно височество не обича суетните”, отбелязва източник от Бъкингамския дворец.

Съпругът на Елизабет II се оттегли от служба през 2017 г. Ако кралицата назначи принц Чарлз за регент, той ще започне да изпълнява голяма част от задълженията й, но няма да се смята за коронована особа.

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?