2374

Непоносимо: Светът осъди жестоките убийства в Буча

Нови удари срещу Одеса и световни реакции след появилите се кадри на убийството на цивилни хора в киевското предградие Буча.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен определи видяното като „удар в стомаха“, а френският президент Еманюел Макрон – като „непоносимо“, пише bTV.

Британският премиер го описа като „презряна атака“ и „доказателство за извършените от руските сили военни престъпления“.

Германският министър на отбраната заяви, че Европейският съюз трябва да помисли за забрана на вноса на руски газ.

В същото време тази нощ руската армия е нанесла нови удари срещу Одеса. Според Киев вчера от Мариупол и района на Луганск са евакуирани близо 3000 души.

 
Междувременно украинският президент Володимир Зеленски се обърна чрез видеопослание и към публиката на наградите „Грами“, призовавайки за „каквато и да е подкрепа, само не и за мълчание“, предаде Асошиейтед прес.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Чудовищен геноцид

Чудовищен геноцид

04.04.2022 | 13:23

"Отведоха ни да видим плитък гроб, виждаха се четири тела. Украинските власти ни казаха, че може да има повече. Телата са идентифицирани като кметицата на селото Олга Сохненко, нейния съпруг и нейния син. Четвъртият все още не е идентифициран. Не е ясно кога са били убити. Но това е още едно доказателство, че цивилни са били убивани безразборно в райони, които руснаците са превзели"

Отговори
1 0
Д Е К Л А Р А Ц И Я НА СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „АТЛАНТИК“

Д Е К Л А Р А Ц И Я НА СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „АТЛАНТИК“

04.04.2022 | 10:44

Д Е К Л А Р А Ц И Я НА СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „АТЛАНТИК“ Маските паднаха! Античовешката същност на режима на Путин и неговото обкръжение се показа след освобождаването на окупираните от руската армия територии. Масовите гробове и разстрелите на цивилни граждани от войските на окупатора е най-яркото проявление на антихуманната същност на „путинисткия руски свят“, който се опитва чрез варварско насилие да завладее/да подчини/ умовете на хората. Тези проявления на руската армия показват дълбоката ерозия в руската армия и руското общество. Общество, в което античовешкото произлиза от идеите на един единствен човек. Идеи, които за съжаление се изповядват от отделни български интелектуалци и политици. Като осъждаме тези прояви на геноцид призоваваме българската държава да се ангажира с разкриването на военните престъпления на руската армия във войната в Украйна, като изпрати свои разследващи екипи за тяхното документиране и последващо преследване на военнопрестъпниците.

Отговори
2 3
Ирпинь - след напускането на Орките... 18+

Ирпинь - след напускането на Орките... 18+

04.04.2022 | 10:34

Ирпинь - след напускането на Орките... https://www.youtube.com/watch?v=SbBOaNqwJyc

Отговори
2 2
Кадри от Буча... 18+

Кадри от Буча... 18+

04.04.2022 | 10:26

Кадри от Буча... https://www.youtube.com/watch?v=Z7yIyNBMpQY

Отговори
3 1
Антифашист

Антифашист

04.04.2022 | 09:13

У нас "антифашистите" от бсп и ИЗРАЖДАНЕ с голи гърди и трътки подкрепят варварския ФАШИСТКИ режим на КАпутин, у нас "социалистите" от бсп и ИЗРАЖДАНЕ със зъби и нокти бранят дивашкия , първобитен капитализъм в азиатската кочина, където има 140 супермилиардери - приятели на КАпутин и 140 милиона филанкиший. Ашколсун бе аланкоолу . И що за изрод и сволоч трябва да си , за да защитаваш тези диваци и варвари , след всичко видяно.

Отговори
4 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?