49

Неописуема трагедия! Бесарабски българин губи 4-месечен син и съпруга при руските атаки в Одеса

Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей по време на атаката с дронове на 2 март в Одеса. Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община и живее със семейството си в Одеса. 

"Това е голяма трагедия. Вчера бях цял ден със Сергей, той ми е племенник, трябва да го подкрепя. Те живяха на 2-и етаж във входа на блока, който беше срутен напълно. През нощта майката е била в едната стаята с бебето, а Сергей с петгодишната им дъщеричка – в другата стая. Те са спали, когато отломките от дрона падат върху блока. Сергей се събудил и мълниеносно изнесъл дъщерята навън. Когато се върнал обратно за жена си и сина си, там вече всичко е било в развалини", каза Трифон Антов, депутат в Одеския областен съвет и бесарабски българин, родом от с. Дмитровка.

По неговите думи Анна Гайдаржи с бебето се е намирала под развалините до средата на деня, когато спасителите разчистват всичко. Той допълни, че в момента се водят разговори с кмета на Одеса, за да се окаже помощ на Сергей Гайдаржи и петгодишната му дъщеричка.

"Погребението на Анна и Тимофей ще бъде във вторник, 5 март в Одеса. Подкрепяме Сергей, който в момента, естествено, е в шоково състояние. Обаче, като вярващ човек, той се опитва да се държи", каза още Трифон Антов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Пропагандата се тресе

Пропагандата се тресе

04.03.2024 | 09:52

И всичко това заради намесата на САЩ и незаконното правителство на Украйна.

Отговори
0 0
ertret

ertret

03.03.2024 | 16:08

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- https://shout.to/keto

Отговори
0 5
Укриян

Укриян

03.03.2024 | 15:59

какво е това бългорско име Тимофей?

Отговори
1 8
Шипка

Шипка

03.03.2024 | 15:49

Кремълски уроди, четете ли?

Отговори
26 3
Ангел Грънчаров от Тракия

Ангел Грънчаров от Тракия

03.03.2024 | 15:55

Ало Плюсче, кой осавободи България, Първа американска кавалерия или Втори андлийски флот, кой бе шошорко?

Отговори
3 12
пишещ

пишещ

03.03.2024 | 16:46

трола както винаги пише тъпизми!

Отговори
5 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?