71

Неочаквано: Зеленски хвърли ръкавицата на Си Дзинпин - иска среща

Украинският президент Володимир Зеленски иска да се срещне с лидера на Китай Си Дзинпин, за да обсъдят китайския план за мир, предава Би Би Си, цитиран от standartnews.com.

Планът подчертава нуждата от разговори за мир и уважение към националния суверенитет.

 
Въпреки това, в документа не се посочва, че Русия трябва да оттегли войските си от територията на Украйна.  Едно от условията, които Киев поставя, за да се седне на масата за преговори е точно това - Русия да се изтегли войските си до границите от 1991 година, когато се разпада Съветският съюз.

Според Зеленски в плана има точки, които са приемливи за Киев. В своя позиция министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че Москва споделя възгледите на Пекин.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Българин

Българин

25.02.2023 | 13:18

Зеля наркомана шоумен който ще победи всички.

Отговори
7 4
артист

артист

25.02.2023 | 11:50

Кой го пита този циркаджия какво иска? Планът на китайците е за четене от неговите господари, не от него!

Отговори
12 5
Колко е нормално да не допуснеш коментари под есенцето на димовски

Колко е нормално да не допуснеш коментари под есенцето на димовски

25.02.2023 | 10:43

СТРАХ! СТРАХ! СТРАХ! С впечатляващ СТРАХ от ЖИВОТА е пропито есенцето. Защо ти е живот пропит от страх? И тогава е напълно нормално да се страхуваш и от коментарите. Божеее колко псевдо мъZZе се навъдихте. Значи ние БЕЗСТРАШНИТЕ но глупави ще защитаваме нашите семейства и се надяваш, че ще защитаваме и твоето от ПРОСТАШКАТА МАЛОУМНОСТ на нефелните диктаторчета? Ех димовски, димовски удари едно юмруче на огледалото ( дано успееш да го счупиш), за да спреш да харесваш ПЪЗЛЮТО в него.

Отговори
6 2
Еврика!

Еврика!

25.02.2023 | 10:29

Най-накрая разбраха,че само с високомерни приказки и не реалистични искания няма да се реши този конфликт!Трябва да разберат ,че и най-лошия мир е по-добър от най-добрата война!Защото цената от конфликтите ,които забъркват политиците винаги се плаща хората !

Отговори
9 4
За путин говориш, нали?

За путин говориш, нали?

25.02.2023 | 10:45

Наистина голяма смрад

Отговори
7 9

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?