1553
Следвайте ни

Необичайно: Излагат ножици в президентския дворец в Анкара 

viber icon

Президентският дворец в турската столица Анкара е домакин на необичано любопитна изложба на стотици ножици, които президентът Реджеп Тайип Ердоган е използвал при церемонии по встъпване в длъжност от 2003 г. насам.

Показани са повече от 800 чифта със съответните ленти, предназначени да символизират предимно инфраструктурните „мега проекти“ построени по време на управлението на Ердоган, включително пътища, мостове и летища, предаде държавната Анадолска агенция.


Най-старата ножица идва от 2003 г. при церемония в град Ризе, родния град на Ердоган.


В колекцията е включена и ножицата, използвана през този октомври, от малко момиченце, което преряза лентата без да чака президента Ердоган. Това беше куриозен гаф, който бе отразен от медиите в страната. Момиченцето беше на сцената с Ердоган по време на церемония по откриването на обществен парк в Анкара. То се осмели няколко пъти нетърпеливо да пререже лентата, като беше смъмрена от президента по време на живо предаване.


Друго по-малко момченце през септември също се осмели да направи такава грешка и тогава Ердоган го перна шеговито по главата няколко пъти, като му каза да изчака.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?