4232

Немски експерт по отбраната: Путин се отнесе несериозно към предупрежденията

Председателят на комисията по отбрана в германския парламент Мари-Агнес Щрак-Цимерман заяви, че терористичната атака в концертна зала в Москва, при която бяха убити повече от 150 души, е "сериозен удар" по руските органи за сигурност, предаде ДПА, цитирина от БТА.

В интервю за днешното издание на в. "Билд" Щрак-Цимерман, която е експерт по отбраната от най-малката партия в германската управляваща коалиция – "Свободните демократи", заяви, че е имало предупреждения преди атаките.

Европейски и американски разузнавателни служби в началото на месеца предупредиха, че е възможно да предстои атака и посолството на САЩ в Москва призова гражданите си да избягват големи струпвания на хора, тъй като имало информация, че екстремисти планират да атакуват големи събирания в руската столица, включително концерти.

Тя изрази недоумение от липсата на допълнителни мерки за сигурност предвид тази информация, "дори конкретно относно концерти".

"Очевидно е, че руският президент Владимир Путин напълно погрешно е преценил тези предупреждения и не се е отнесъл към тях достатъчно сериозно, и сега се опитва да отклони вниманието от тях",

заяви Щрак-Цимерман.

В своя реч по-рано тази седмица Путин отхвърли предупрежденията и ги нарече западни провокации, с които се цели дестабилизирането на Русия, цитира novini.bg.

В петък нападатели откриха безразборна стрелба срещу посетители в концертната зала "Крокус сити хол" в покрайнините на Москва, при което по информация на властите бяха убити над 150 души и повече от 100 бяха ранени.

Терористичната групировка "Ислямска държава" вчера публикува снимки на предполагаемите нападатели, след като пое отговорност за атаката.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
tyuytu

tyuytu

24.03.2024 | 22:58

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим===-- https://tyny.to/seman

Отговори
0 2
Тези кой ги хване ги бий

Тези кой ги хване ги бий

24.03.2024 | 20:40

Украинците поразиха двата руски десантни кораба "Ямал" и "Азов" в Крим: ВСУ Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/europe/ukraincite-poraziha-dvata-ruski-desantni-koraba-jamal-i-azov-v-krim-news_2186940.html © Actualno.com

Отговори
7 2
Алкохолизирани главанаци

Алкохолизирани главанаци

24.03.2024 | 20:01

Вместо да си живеят живота, пак ги вкараха в Гулак.

Отговори
8 1
Удудуф

Удудуф

24.03.2024 | 19:43

Утре като ви изпаткат и вас ,а то ще е скоро, много скоро друга ще е пеете

Отговори
1 5
HDHD

HDHD

24.03.2024 | 19:15

ерористичната групировка "Ислямска държава" вчера публикува снимки на предполагаемите нападатели, след като пое отговорност за атаката. === Опашата лъжа, развенчана от арабските страни. Освен това, джихадистите не бягат от мястото на теракта, а за тях е чест да умрат там. Заловените нещастници са бягали с автомобил към украинската граница, а при залавянето са треперели от страх и са признавали всичко. Това не е поведение на джихадисти. Извършителите са наети от "една служба" на Кирчо Будановия. С помощта и вдъхновението на Мишес, че без тях напоследък нищо не става. Толкова за простотиите с "Ислямска държава".

Отговори
1 11
А севте, 1999г. Путин взривяваше

А севте, 1999г. Путин взривяваше

24.03.2024 | 19:45

Апартаменти на руснаците за да оправдае втората чеченска война и да стане президент. За това и уби Анна Политковская.

Отговори
10 1
Псевдо изборите минаха, на кремълския бонзай

Псевдо изборите минаха, на кремълския бонзай

24.03.2024 | 19:08

Му трябва повод за всеобща мобилизация. Поживем -увидем.

Отговори
10 4
HDHD

HDHD

24.03.2024 | 19:20

Тъпирчо, Жужо има абсолютната поддръжка на руския народ. При 77% избирателна активност и 87% гласове "За" какво още да иска, бе овча кратуно? Затова беше необходим този теракт, за да уплашат обикновените хора, но се получава обратното. Явно Путин трябва да започне да действа много по-решително. Това искат от него обикновените руски хора.

Отговори
3 9
МУН

МУН

24.03.2024 | 19:07

Аре пак Путин виноват. А че е имало много сериозна подготовка за този теракт, който не е минал без участието на вътрешни лица и предатели, нещо да каже този умник? Което още веднъж насочва подозренията към братските укробандеровци. Не са се задействали паник бутоните на охраната. Не са работили телефоните. Полицията щеше да пристигне за 2-3 минути. Не се е задействала пожароизвестителната система. Не се е задействала изобщо пожарогасителната система. Собственикът на залата носи огромна отговорност за тези "странности". Като едното нищо могат да го опандизят за доста годинки, въпреки че е милиардер и важна клечка. Покрай него ще изгорят и доста други немарливи типчета и вредители.

Отговори
3 10

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?