Следвайте ни

Нелегални мигранти влизат в Турция през 100-метров таен тунел

viber icon

Тунел с дължина над 100 метра на сирийската граница, използван за незаконно преминаване, беше открит вчера от Гранична полиция в квартал Рейханлъ в южната турска провинция Хатай, съобщи Министерството на отбраната.

При операцията в тунела, който започва от къща в  пограничния град Атме в Сирия, е хваната група от 24 души, опитващи се да влязат в Турция.

Тунелът е използван за незаконни преминавания и вероятно също през него са прониквали и терористи от кюрдската военна организация ПКК. 

Незаконният канал е унищожен от граничните сили на реда.

Сирия е въвлечена в жестока гражданска война от началото на 2011 г., когато режимът на Асад предприе репресии срещу демократичните протести там.

Оттогава над 5 милиона цивилни са напуснали страната, като Турция е домакин на близо 4 милиона сирийци.

Въоръжените сили многократно съобщават за арести на незаконни мигранти или бежанци на границата, която се охранява строго. Границата между двете страни е до голяма степен защитена с телени огради и стена. Турските войски контролират и части от Северна Сирия, където вече се е завърнала една малка част от местното население. 

Снимка Анадолска агенция 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?