71

Не пуснаха евродепутата Андрей Ковачев да влезе в С. Македония

Eвродепутатът Андрей Ковачев не беше допуснат да влезе в Северна Македония. 

"Всяка година, на 6 май почитаме паметта на загиналите български воини и поднасяме цветя на Мемориала в Ново село. Днес, заедно с Милен Врабевски, не бяхме допуснати да влезем в Северна Македония, без никакво обяснение", коментира Андрей Ковачев, пише "24 часа".

Служителите на ГКПП-Златарево от македонска страна са казали на Ковачев, че има 24-часова забрана да влиза в страната.

Той изрази дълбоко разочарование, защото тези действия идват на фона на и без това влошените отношения между двете държави.

Ковачев коментира още, че прави опити да се свърже с Бояр Османи, но до момента не е успял. По негови думи, поне още четирима българи са върнати от границата, след като не са недопуснати в Северна Македония.

 
Почитането на паметта на загиналите български войници и офицери по време на войните за национално обединение се състоя на Военния мемориал в македонското Ново село. В Българското военно гробище там са погребани 71 военнослужещи загинали през Междусъюзническата и Първата световна война. 

Заупокойната литургия в памет на загиналите в битките за национално обединение български воини бе отслужена съвместно между духовни представители от Българската православна църква и Македонската православна църква. На събитието присъстват още представители на Националната гвардейска част, официални лица и граждани от двете страни на границата.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Севермак - посърбак - макак

Севермак - посърбак - макак

06.05.2023 | 18:43

Мънкидония е гнусна дупка, а севермаците - еничари !

Отговори
6 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?