2374

"Не подлежи на обсъждане": Зеленски изключи посещение в Москва

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки преговори с руското ръководство за прекратяване на войната, предаде Ройтерс.

"В името на страната си бих бил готов да посетя което и да било място на тази планета. Но със сигурност не в момента и със сигурност не Москва. Това просто не подлежи на обсъждане", заявил е Зеленски в интервю за руското издание "Медиазона", препечатано в австрийския в. "Щандарт".

"Въпреки това, при различни условия и с различни управници в Москва, всичко би било възможно", добави той.

Интервюто се появи в момент, когато руският президент Владимир Путин обяви победа в най-голямата битка от войната в Украйна. Зеленски заяви, че руското политическо ръководство е направило "катастрофална грешка" с нашествието в неговата страна и е въвлякло руския народ в ситуация, за която носят отговорност неговите лидери.

"Отсега нататък много страни вече няма да се занимават с въпроса дали някой руснак е добър или лош. Всички руснаци ще бъдат третирани зле. Русия постигна това. В крайна сметка, не е моя работа, но това би трябвало да плаши руския народ", заяви украинският президент.

Зеленски отговори на изявление на руския министър на отбраната, като заяви, че Москва контролира по-голямата част от Мариупол, но в част от него все още има украински сили.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кой

Кой

21.04.2022 | 22:00

Му е предлагал?

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?