71

Не пипайте кучето ми! Протест в Анкара срещу жестокости над животни

Активисти за правата на животните проведоха  митинг в турската столица Анкара, за да повишат осведомеността относно нарастващата жестокост към животните.

 

Протестиращите освиркаха насилниците на животни и разпънаха транспаранти с надписи „спрете размножаването“ и „не пипайте кучето ми“.

 

Като част от протеста беше направена театрална демонстрация, показваща насилието, извършено над куче от общински служител с лопата в централната турска провинция Коня.

 

Правата на животните станаха гореща тема на дебат в страната, след като двама души убиха куче, брутално удряйки главата му с лопата в център за рехабилитация на животни в град Коня.

 

След трагичната смърт на кучето много хора споделиха свои снимки с животни в социалните медии, за да повишат осведомеността за жестокостта към животните.

 

Заедно с дискусиите за правата на животните започнаха усилия за конституционно гарантиране на правата на животните. Твърдението „права на животните“ беше добавено към Глава „Здравни услуги и опазване на околната среда“ в конституцията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?