Следвайте ни

Не на месото! Днес празнуват вегетарианците

viber icon

От 1977 г. на този ден се отбелязва Световният ден на вегетарианството. Интересното е, че все повече хора стават по убеждение вегетарианци.

Запознатите с вегетарианството знаят, че едни от тях не консумират месо и се наричат вегетарианци, а други не консумират никакви животински продукти - в това число яйца, сирене, мляко и т.н., и се наричат вегани.

Около 30% от населението на света са вегетарианци, като цифрите се увеличават с всяка изминала година. Така вегетарианството се превръща в начин на живот и мода сред обществата не само заради хуманитарната идея, но и заради положителното въздействие върху организма.

Според проучванията вегетарианската диета намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Изследванията са доказали, че за последните шест години смъртността при вегетарианците вследствие на тези заболявания е с 12% по-ниска в сравнение с месоядните.

Вегетарианците са регистрирали и по-ниска заболеваемост от рак на панкреаса, рак на гърдата, на дебелото черво, на матката и на яйчниците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?