3906

Не е филм, реалност! След 50 години дела, семейства получиха нотариални актове за жилищата си

Делото за собственост, заведено в Анталия Газипаша през 70-те години и включващо над 100 семейства, беше разрешено след 50 години, съобщава турският ежедневник Кьорфез.

Имотен казус, който не е решен от половин век в район Айдън на Газипаша в окръг Анталия, най-после бе финализиран. В резултат на делото за площ от 86 822 кв., жителите на квартала се сдобиха с право да получат документите си за собственост.

Кадастралното дело, заведено за регистрация в поземления регистър за обширни площи на улица Гьокчеин в Газипаша, беше решено след заплетен съдебен казус, продължил десетилетия. Въпросът за собствеността, който продължаваше между държавата и гражданите на улица Гьокчейн от 1962 г., беше отнесен до съда през 70-те години. Изслушването по делото, включващо 100 семейства, включително ръководителя на Айдън Ерхан Ташдемир, се проведе вчера.

Кьорфез

Случаят, в който участва и адвокатът на жителите на квартала Кадир Шейда, беше разрешен и жителите най-после получиха право да получат документите си за собственост. Ташдемир и жителите на квартала изпитаха щастието от взетото съвместно решение.

Засегнатите жители на квартала споделиха пред медиите: „По имотният въпрос, който продължава между държавата и жителите на квартала от 1962 г., беше заведено дело през 70-те години. По време на този процес се смениха много съдии и много адвокати бяха включени в делото на различни дати.

Въпреки че бяха събрани официални документи от различни институции и бяха извършени детайлни проучвания по имотния регистър.

Делото по различни причини беше непрекъснато отлагано за експертни анализи и изискване на нови документи. Случаят, в който вече над 100 семейства са пребивавали "нерегламентирано" в продължение на поне 50 години в 66 парцела с 86 822 квадратни, в крайна сметка получиха право за документ за собственост.

Това стана възможно след като въпросното дело, беше окончателно решено вчера и нашите документи за собственост бяха връчени."

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?