1553

Не чудо, а закон: глобиха премиер за шофиране без колан

Така е по челия свят. Днес британската полиция глоби министър-председателя Риши Сунак за това, че не е поставил предпазен колан в движещ се автомобил, докато е снимал видеоклип за социалните мрежи.

Полицията на Ланкашир заяви по-рано в Twitter без да споменава името на министър-председателя: "Днес издадохме условно предложение за фиксирана глоба на 42-годишен мъж от Лондон".

Фиксираното наказание означава, че Сунак може да плати глоба, за да избегне съдебно заседание.

В изявлението на Даунинг стрийт се казва, че Сунак "напълно приема, че това е било грешка, и се е извинил". "Той, разбира се, ще се съобрази с фиксираната глоба", се казва в съобщението.

Би Би Си съобщи, че глобата за неизползване на предпазен колан като пътник в автомобил е 100 паунда (124 долара). Ако случаят стигне до съда, Сунак може да плати до 500 паунда.

Във видеото, изготвено за разпространение в каналите на Сунак в социалните медии, лидерът на консерваторите без колан говори от задната седалка на движещ се автомобил за политиките си за стимулиране на растежа по време на пътуване до Ланкашир в северната част на Англия.

Транспортните навици на Сунак вече бяха повод за разговори в Обединеното кралство.

Политическите му съперници взеха на прицел използването на частен самолет за извършване на множество кратки полети през последните дни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А боко тиквата кога ще го глобят

А боко тиквата кога ще го глобят

21.01.2023 | 00:25

Кога българската полиция ще се изпълни задълженията и ще глоби боко тиквата.

Отговори
3 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?