1553

Най-високият човек в света държи титлата за 15-а поредна година

Турчинът Султан Кьосен, жител на Дерик в югоизточната провинция Мардин, отново потвърди позицията си на най-високия човек в света. Той вече 15-та поредна година държи титлата.

Кьосен, който е с височина от 2,51 метра, с право заслужи своето място сред световните рекорди през 2009 г. И тази година Кьосен отново си осигури мястото в изданието на Световните рекорди на Гинес за 2024 г. Това постижение беше отбелязано, когато той присъства на представянето на Световните рекорди на Гинес през 2024 г. в Италия.

Със своя забележителен ръст, включително ръце с размери 27,5 сантиметра и 36,5 сантиметра за краката му, Кьосен се превърна в световна сензация, представяйки не само себе си, но и своята родина, Турция. През годините той е предприел повече от 500 пътувания до 128 страни, демонстрирайки красотата и културата на Мардин и Турция на различни събития.

Размишлявайки върху своя опит, Кьосен подчерта ролята си на посланик на Турция и Мардин, заявявайки: „Всяка година представянето на Световните рекорди на Гинес се провежда в различна страна. Тази година то се проведе в Милано, Италия. Аз участвам в мероприятията организирани от Гинес всяка година и представям моя рекорд вече за 15-та поредна година. Разбира се, където и да отида, аз така също популяризирам моята страна. Много хора също искат да видят тези красоти лично и изразяват намерението си да посетят Турция при първа възможност."

Следващата седмица заминавам за Америка. Ще отида в Лос Анджелис. Там ще участвам в различни събития и ще представям страната си по най-добрия възможен начин", добави той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?