49

Най-студеното място в Турция: Измериха -28,4 градуса в Ардахан СНИМКИ

Районът Гьоле в Ардахан, в Североизточна Турция на надморска височина 2030, стана най-студеното селище в Турция с -28,4 градуса снощи.

Студеното време е обичайно за зимата в Ардахан, на надморска височина 1900 м, но вчера беше отбелязан своеобразен рекорд след като снеговалежът спря.

През нощта в центъра на окръжния град Ардахан е измерена температура -21,1 градуса.

Термометрите в окръг Гьоле, на надморска височина 2030, показаха -28,4 градуса. Така Гьоле стана най-студеното селище в Турция.

Докато акумулаторите на колите замръзваха в града поради студа, гладни вълци се спуснаха в жилищните квартали в търсене на прехрана. Гражданите бяха стреснати от неомакваните посетители. 

В други райони в окръга също бяха измерени най-ниските температури до сега, -18,1 в Дамал, -12,9 в Ханак, -12,1 в Пософ и -12,2 в Чълдър.

В района се намира езерото Чълдър, известно с контите шейни, които разхождат туристите по замръзналия воден басейн, както и с ловуването на шарани, през специално пробити дупки в дебелия лед.

Други най-ниски температури в турските източни провинции са както следва: Агръ -6,8, Ерзинджан -0,1, Ерзурум -10,9, Ъгдър -3,5, Карс -12,3, Муш -0,9. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?