49

Най-малкият внук на кралица Елизабет II дебютира в обществото

Най-малкият внук на кралица Елизабет II Джеймс, виконт Севърн, се появи край ковчега ѝ в „Уестминстър Хол“. Едва 14-годишен, той изглеждаше опечален и тъжен, но показа зрялост след тежката семейна загуба, съобщава „Дейли Мейл“.

Вчера вечерта край ковчега на Елизабет II се събраха нейните внуци – принц Уилям, принц Хари, принцесите Беатрис, Юджийни, Зара Тиндъл, Питър Филипс, лейди Луис Уиндзор и нейният по-малък брат Джеймс.

Докато обикновените хора минаваха покрай ковчега на кралицата, за да изразят своята почит, 14-годишният Джеймс стоеше с наведена глава и забил поглед в земята по време на 10-минутното бдение. Ден по-рано на още по-емоционалното бдение на принцовете се събраха четирите деца на покойния монарх – крал Чарлз III, принцеса Ан, принцовете Андрю и Едуард.

Младият виконт Севърн прикова вниманието както с крехката си възраст, така и с факта, че не се е появявал в публичното пространство. Поклонението пред Елизабет II е неговият своеобразен дебют в обществото. Той е син на най-малкия син на Елизабет II - принц Едуард, херцог на Уесекс, и Софи Рис-Джоунс, наричана от мнозина "любимата снаха на кралицата". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Българин

Българин

19.09.2022 | 12:12

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
3 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?