1553

Най-голямата бутилка уиски бе продадена за изумителна сума

Анонимен купувач закупи най-голямата бутилка уиски в света на търг в шотландската столица Единбърг за £1,1 милиона, съобщиха от Metro.

32-годишната бутилка с височина 180 сантиметра, съдържаща 311 литра малцово уиски Macallan, бе продадена на търг в Lyon & Turnbull. По обем тя е равна на 444 обикновени бутилки уиски. Книгата на рекордите на Гинес официално я призна за най-голямата бутилка уиски в света.

Даниел Монк от инвестиционната фирма Fah Mai и Rosewin Holdings, който ръководеше създаването на бутилката, каза, че за него това е "повече от пари". „Това е страст. Проектът е създаден в чест на покойния ми баща, капитан Стенли Монк, който беше изследовател и постигна много невероятни постижения“, каза той.

Очакваше се, че Fearless („Безстрашен”) да бъде продадена за 1,5 милиона паунда и да стане най-скъпата бутилка уиски в историята. Крайната цена на напитката беше еквивалентна на почти 92 паунда за глътка.

Името „Безстрашен” е посветено на постиженията на 11 изследователи и новатори, чиито изображения са поставени на етикета. „Проектът беше приключение от самото начало. Започнах да се свързвам с изследователи по време на блокирането, за да ги включа в проекта, и намерих хора, които могат да направят и напълнят най-голямата бутилка шотландско уиски. Заедно сбъднахме една мечта“, каза Монк.

По-рано беше съобщено, че рядка 142-годишна бутилка уиски Cassidy's бе предложена на търг, след като беше намерена в стара лекарска чанта в Ирландия. Вестникът, в който бе опакован, датира от 1899 г., когато на уискито се приписваха лечебни свойства. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?