71

Най-големият частен жилищен кораб в света акостира в Алания

Първият круизен кораб за сезона акостира в популярния турски средиземноморски курорт Алания, намиращ се на така наречената Турска ривиера.

АА

Най-големият частен жилищен кораб на планетата „The World“, плаващ под флага на Бахамските острови, пристигна на круизното пристанище Алания от Лимасол със 142 пасажери от различни страни и персонал от 293 души на борда. 

 

Плавателният съд не е обикновен круизен кораб, а жилищна общност и е собственост на жителите му, които имат общо 165 апартамента на борда му. Той е построен през 2001 г. за $266 милиона. Дълъг е 196 метра.

АА

Сравнително малката група от много много богати пътници са от около 40 държави и повечето от тях всъщност живеят на кораба.

 

Необимайният правателен съд пътува по света, като остава от 2 до 5 дни в повечето пристанища. Капитанът сменя пристанищата и дестинациите с гласуване на собствениците. Някои от жителите живеят на кораба целогодишно, докато други се качват периодично в различни периоди на годината. Операторът на кораба е ResidenSea (компания със седалище в Мирамар, Флорида, САЩ).

Корабът има 12 палуби (6 с апартаменти), хеликоптерна площадка, 2 плувни басейна, тенис корт, 2 мини-голф игрища, 5 ресторанта. Вертолетната площадка на палуба 7 се използва в случай на спешност, а също и за кацане на частни хеликоптери на собственици на апартаментите и техните гости.

 

След пристигането си някои пасажери, се качиха на автобусите, които ги закараха до туристическите и исторически забележителности в областта, а други излязоха на шопинг тур в Алания.

 

Корабът отплава снощи от Алания и оттам се отправи към остров Родос.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?