Следвайте ни

Навални е възстановил здравето си след края на гладната стачка

viber icon

Руският опозиционер Алексей Навални вече се възстановява след края на гладната си стачка. Той вече има възможност да общува със семейството си, което също му се е отразило добре. Това каза пред журналисти Александър Калашников, директорът на Федералната служба за изпълнение на наказанията, предаде ТАСС.

"Сега няма някакви специални нарушения и не му се налагат наказания. И не се поставя като цел някак да бъде унизен, да му се затрудни животът. Мога да кажа, че здравето му е възстановено като цяло. Той обяви гладна стачка, сега се е отказал от нея. Тежи вече 82 кг", каза Калашников.

Опозиционерът Навални излежава двугодишна присъда в наказателна колония във Владимирска област в централната част на Европейска Русия. Присъдата е по дело за измама, което той определя като политическо.

Пристигайки в затвора през март той е тежал 93 килограма, а при започването на гладната си стачка срещу отказ на затворническите власти да му осигурят подходяща лекарска помощ - 85 кг, отбелязва Франс прес. В средата на април съпругата му каза, че теглото му е спаднало до 76 кг. На 23 април Навални се отказа от гладуването, след като бе прегледан от лекари извън затвора.

Коментари (1)

Надявам  се  руският  президент  да  се  смили  над  Навални .

Надявам се руският президент да се смили над Навални .

20.05.2021 | 12:33

И да го помилва. Ефекта ще е голям. Ще запуши устата на лайковците, които не познават Русия.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?