Следвайте ни

Навални е по-добре, ще живее

viber icon

Руският опозиционер Алексей Навални ще го бъде. Това дадоха да се разбере от берлинската болница - "Шарите", където се лекува водещият кремълски критик.

Лекарите съобщиха, че има "известно подобрение" в състоянието му.  Въпреки това то остава сериозно. Мъжът е свързан с вентилатор в интензивно отделение. Симптомите на "холинергична криза" намаляват, се казва в съобщението на лечебното заведение.

"Здравословното му състояние остава непроменено и сериозно, няма остра заплаха за живота му. Както и преди, дългосрочните последици от тежкото отравяне не са очевидни", добавиха лекарите.

Навални беше хоспитализиран на 20 август в Омск, след като се разболя в самолета от Томск до Москва. Въз основа на резултатите от изследванията омските лекари заявиха, че основната диагноза е метаболитно нарушение, което предизвика рязък спад в кръвната захар. Какво го е причинило все още не е ясно, но в кръвта и урината на Навални в руска болница не са открити отрови.

Два дни по-късно пациентът в тежко състояние е транспортиран със самолет до берлинската клиника „Шарите“, чиито лекари предварително определят диагнозата като отравяне с вещество от групата на холинестеразните инхибитори. Конкретният токсичен агент, според изявлението, все още не е известен.

Главният лекар на омската болница за спешна помощ, където се лекува Навални, Александър Мураховски, отбеляза, че диагнозата „отравяне“ е била основна при приемането на пациента, но лабораторните изследвания не го потвърждават. В открито писмо омските лекари изразиха мнението, че "се опитват да ги очернят".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?