Следвайте ни

Наука vs. Библия: Бог създал Ева от любовния мускул на Адам

viber icon

Бог не е създал Ева от реброто на Адам, а от пенисната кост на първия човек, обяви професорът по лингвистика Зайони Зевит от университета в Бел еър, САЩ.

Според него въпросната кост с анатомично название "бакулум" липсва при мъжете именно защото е била дарена за направата на Ева. Но много бозайници, сред тях и човекоподобните маймуни, имат тази кост и като физиологична особеност са я запазили и до днес.

Зевит е специалист по библейски текстове и по древни семитски езици. Според него в библейското "Битие", книга първа от Стария завет, думата, която описва от какво е била сътворена първата жена, не е преведена правилно. Вместо "ребро" според Зевит в първоизточника на текста се има предвид бакулумът в половия орган на Адам. С отнемането на тази анатомична кост древните автори са намерили някакво оправдание и за това, че мъжката потентност не се възвръща незабавно след полов акт, както е при другите бозайници.

Зевит е автор на книгата "Какво всъщност се е случило в райската градина?". Теорията му за произхода на Ева е изложена в книгата и бе публикувана наскоро като статия в сп. "Байбликъл аркиълоджикъл ривю". Статията предизвиква смут у читателите и недоволство в християнската общност. Много читатели прекратяват абонамента си за списанието и обвиняват Зевит в богохулство.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Яяяя

Яяяя

21.08.2021 | 07:53

Седи Адам умислен върху един пън, а Господ му говори. -Добре бе, Адаме, какво толкова..! Едно ребро (бакулум)...! -Незнам Господи...! Имам лошо предчуствие....!

Отговори
0 0
Зайо Баевски

Зайо Баевски

20.08.2021 | 13:04

То така всички хора са произлезли от маймуните, а само ние македонците сме произлезли от бугарите!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?