71

Nature: 5 млрд. ще загинат при ядрена война между САЩ и Русия

Първите жертви от самите взривове ще бъдат около 360 милиона души


Ядрена война между Съединените щати и Русия ще доведе до общо 5 милиарда жертви по цял свят. Това сочи ново проучване, публикувано в реномираното издание Nature, съобщи bTV. Първите жертви от самите взривове ще бъдат около 360 милиона души, но последвалата ядрена зима и липсата на храна ще донесе със себе си още загинали.

Експериментът е проведен от учени от университета „Рутгерс“ в САЩ, университетът на Берген, Институт Потсдам и много други.

Според проучването от използването на ядрени оръжия атмосферата ще се замърси до степен, в която слънчевата светлина няма да може да прониква до почвата и насажденията. Това ще доведе до сериозен глад по цял свят.

При друг сценарии на ядрена война между Индия и Пакистан повече от два милиарда души ще загинат. Според екипа от учени единственото дългосрочно решение на този проблем би била цялостната забрана за ядрени оръжия.


„Данните са ясни – трябва да предотвратим ядрена война завинаги. Забраната за ядрени оръжия е единственото дългосрочно решение“, каза Алан Робок, професор по климатични науки от „Рутгерс“.

По-рано през този месец руският президент Владимир Путин призна, че никой не може да излезе победител от ядрена война. В същото време обаче Антониу Гутериш каза през март, че „възможността за ядрен конфликт, доскоро немислима, сега отново е в сферата на реалното“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Споко

Споко

16.08.2022 | 22:38

Кромидчето ще мутира още по бързо и ще довърши останалите.

Отговори
0 2
Нали Така Ва

Нали Така Ва

16.08.2022 | 22:17

Я обаче съм от ония щастливи ТРИ МИЛИАРДА който ще оцелеем и пипер по три метра ще сеем А доматите ни ще бъдат като Асковски кауне За краставиците пък хич не ми са споменува Дълги като Гръцкия газов паток ще бъдат Бол и берекет ще настане И във Моловете ще сме къде двама къде трима Няма да има таквъз блъсканица На всеки клиент по три касиерки ще го обслужват Абе направо Рай И нека още утре започнат да гърмят ядрените бомби Че веке не съ трай от толкова калабълък Нали

Отговори
2 2
Бургас

Бургас

16.08.2022 | 21:48

Айде стига де,аман от негативни новини. И като я знаем тая информация, какво може да променим ние обикновените хора, закриване се и това е.

Отговори
8 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?