49
Следвайте ни

Натовски F-35 отиде на дъното на морето - ще го извади ли Русия

viber icon

Паднал на дъното на Средиземно море британски невидим изтребител F-35 може да бъде изваден от руските военни. Така те ще се доберат до безценни технологични данни. 

Такава спекулация прави сайтът life.ru. Инцидентът със самолета стана на 17 ноември 2021 след опит за излитане от борда на самолетоносача „Queen Elizabeth”.

Поради липса на достатъчно тяга, самолетът не успя да достигне необходимата скорост и пилотът катапултира. Машината е потънала на голяма дълбочина в район, където минават много търговски кораби. 

Кандидатът на техническите науки от Чалмерския университет Вадим Майер предлага руските военни да направят всичко възможно и да извадят самолета.

Така, според него, ще се съкрати времето за разработката на руския изтребител 5-о поколение. F-35 бе обявен от анализаторите за една от най-лошите военни разработки през последните десетилетия. 

Въпреки това, той има много модерно електронно оборудване и е изработен от материал, който го прави невидим за радарите.

Руското военно министерство изобщо не коментира случая с потъналия британски самолет.

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

О, свещена простота!

О, свещена простота!

02.12.2021 | 05:57

С какво да го изкара бе мужик? За 100м дълбочина при Куркс викаха водолазите от Нидерландия. Преди година плаващият док заедно със авионосеца Адмирал Кузнецов им потъна. Преди това край Сирия от него паднах в морето 3 самолета. Руснаците са специалисти по потапянето, а не по ваденето!

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?