Следвайте ни

Натиск върху Facebook Защитници скочиха срещу Instagram за деца

viber icon

Над 90 различни групи защитници на общественото здраве и правата на децата от цял свят иска Facebook да отмени плановете си за стартиране на версия на популярната социална мрежа Instagram за деца. В писмо от Кампанията за детство без търговски цели, подписано от десетки организации от четири континента, се твърди, че платформата, "обсебена от изображения", е опасна за здравето и неприкосновеността на личния живот на децата.

През последните седмици стана ясно, че Facebook работи усилено върху версия на Instagram за деца под 13 години. Според компанията, новата социална мрежа, че ще бъде "управлявана от родители". Facebook, заедно с редица други социални социални мрежи, е под нарастващ натиск да намери начини да спре присъединяването на хората под 13 години.

Според различни изследвания, близо 75% от децата между 10 и 13 години имат профил в поне една социална мрежа. В докладите се твърди още, че Instagram е свързан с повишен риск от хранителни разстройства, кибертормоз и сексуално поддържане при тийнейджърите между 14- и 17-годишна възраст.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?